Dyslexiutredningen eller The never ending story


Nu ringde L. idag, han, psykologen som undersökte Jacob, han som menade att Jacob kan ha drabbats av dyslexi plus dyskalkyli, vilket jo också vi antog, han som skulle remittera Jacob till logopeden. Han ringde alltså och berättade att han hade kontaktat K., logopeden på USIL – heter det, tror jag.

Hon hade träffat honom i höstas efter att skolsköterskan hade remitterat honom dit för att, som vi trodde, undersöka huruvida han hade drabbats av just detta som L. också tror. Hon sa nu till L. att hon inte kommer att undersöka honom en gång till – hon aldrig gjort det på riktigt, bara en av hennes studenter tog en snabbtitt på honom då och hon pratade lite med honom. Hon säger att han inte kunde läsa och skriva och att det därför inte var möjligt att reda ut om det var läs- och skrivsvårigheter.

Är detta sant? Detta är, antar jag, inget land, utan ett stort psykiatriskt anstalt. Och de som skulle egentligen sitta inlåsta, springer, antar jag igen, omkring och dömmer om andra eller hur ska jag förstå detta här?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: