Tråkiga nyheter från Köpenhamn


Vi fick flytta vår andra sederkväll en gång till. Dels har min Regering blivit sjuk. Hon mår alltså riktigt dåligt med huvudvärk och allt som ingår i en sådan supermigrän som lätt också kan vara en riktig vuxen influensa.

Därtill kom att vi eftermiddag såg att en vän till oss dog i natt i Köpenhamn. I måndags hade vi talat om honom på sederkvällen, hörde att han mådde förhållandevist bättre efter stroket som han led av för två år sedan. Han, hans fru och hans dotter kämpade mycket tappert mot följderna av detta stroke och kom så långt på vägen att de kunde vara på en utflykt tillsammans. Det var det sista vi hörde – i måndags. Idag är han död…

För tvår sedan – under denna förfärliga stormnatt i januari fick vi sova över hos dem i det vackra huset i Hellerup. Vi pratade länge med varandra om guden och världen. När vi sa hejdå till varandra så fick vi en underbar gammal gjutjärnsspis med oss hem som de inte hade någon användning för, men kanske vi skulle ha i vårt lilla gömställe på Österlen, och samtidigt saker till vår yngsta princessa. Någon månad senare drabbades han av stroke, låg någon månad på sjukhus för att sedan komma hem igen – på gott humör. Optimistiska var de alla tre att de skulle klara detta också.

I natt dog han, Uli.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: