Söndag i New York « Alla Dessa Dagar


Söndag i New York « Alla Dessa Dagar

Å ena sidan är det ju mycket spännande att vi får ta en titt bakom kulisserna av en utrikesministers arbetsdag, vilka menyer han föredrar, vilka anföranden han hör, vilka mer eller mindre privata funderingar han har.

Å andra sidan sitter jag och funderar: Kan en man som Carl Bildt eller även hundra eller tusen män som springer in och ut på FN:s headquarters i New York göra någonting åt problemen i världen, åt Darfur mm, åt att våldet flammade upp i Libanon igen, att det håller på i Gaza sedan månader tillbaka, att man därifrån skjuter qassam-raketer in i Israel.

Problemet är inte längre att regeringar inte vill utan att de oftast inte kan agera mot sina egna anhängare eller även fiender som bär vapen upp till tänderna. Vad gör FN mot al-Qaida, Hamas, Fatah al Islam och andra miliser? De är väl inte medlem i FN och kommer knappast att röra ett finger när herrarna långt borta i New York i denna märkliga skyskrapare diskuterar.

Man önskar sig litet grann tillbaka till 1990-talet då man fortfarande och med framgång kunde vara EU:s och generalsekreterarens representant på Balkan och verkligen lösa en konflikt.

One Response to Söndag i New York « Alla Dessa Dagar

 1. anders skriver:

  Islam och vetenskap
  Islam är orättvist attackeras och alltid presenteras som en religion av underutveckling. i denna korta artikel kommer vi att visa de verkliga ansikte av islam och hur det, i motsats till antikens religioner, kan hyllades den religion vetenskap, det finns många verser som uppmanar muslimer att söka och läsa.
  Söker vetenskap inom islam finns huvudprioriteringen över en sak som annars borde det vara målet för alla muslimska sedan första början och det bör inte stoppas av någon anledning. profeten Mohummed säger: Sök vetenskap sedan Temne du är i vaggan till Temne när du dör ”

  Dessutom söker vetenskap betonas i Islam, den första avslöjade versen i den Heliga Quran är vers som säger ”Läs ….”, Även Allah (SWT) säger i den Heliga Quran vad betyder ”Nun. Med pennan andthat som de skriver (denna) ”Vetenskapen är Capstone of Islam, den första avslöjade vers: de första prioritet, i andra versen, Allah (SWT) svär som en av de arabiska bokstäverna” Nun ”och penna; bokstaven är en symbol för det språk och pennan är en symbol för kunskap. WhenAllah (SWT) svär, men han behöver inte svära, innebär det att han svär som bör ges stort intresse och uppmärksamhet.

  http://video.google.com/videoplay?docid=282105001717383226&q=miracle+of+koran+haron+yahya&ei=JyOSSOOlGoPWigLAtMSeDw

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: