Haushaltstag bei Mischpokes


Nu är det igen en av alla dessa dagar, fast av just dessa dagar finns det definitivt för lite.

En kund ringde återbud pga sjukdom och det gör att jag får en halv dag extra som inte var planerat frå början, en extradag till hushållsarbete, vilket också är grymt nödvändigt eftersom jag inte hittar någonting längre i det här huset. Tillkommer att regeringen, drottningen, min fru och mina barns mamma är på väg hem från Jerusalem där hon vistades i tio dagar. Så det är dags att sätta i gång så att det finns en chans för henne att komma åtminstone genom dörren. Nej, så illa är det väl inte, men…

Allt detta leder mina tankar något år tillbaka i tiden. När jag var barn så hade alla kvinnor (! – betoningen ligger på ”kvinnor”, inte männen, bara i fall de var ensamstående), alla kvinnor hade alltså möjlighet att ta ut en ledig dag per månad för att sköta hushållsarbetet, den så kallade hushållsarbetsdagen eller som det då hette i DDR Haushaltstag. Och barnen (mig inklusivt) och männen förväntade sig såklart att kvinnan då hade hunnit göra rent i hela huset, vilket min mamma för det mesta klarade ganska bra, minns jag; men jag minns också att det de andra dagarna såg ungefär som hemma hos oss nu, med ett undantag: Varje lördag var det storstädningsdags. Barnen var ju på skolan – vilka gyllene tider för föräldrar(!), och då hade föräldrarna alltså tid att göra rent lite extra, handla osv. Det fick man också göra då det stängt överallt i alla affärer efter kl 12 en lördagmiddag. Gyllene tider även det för anställda inom handeln.

Idag har alltså jag min oväntade Haushaltstag. Och då ska jag sätta igång med detsamma – innan jag fastnar allt för mycket framför denna leksak här.

Sedan väntar ett litet, faktiskt ideellt, jobb på eftermiddagen. Därefter är barnen inbjudna till ett litet kalas i Södra Sandby. Mot kvällen är det dags för veckans shabbesmåltid. Och sedan efter måltiden måste vi bryta shabbes för att åka till Kastrup och möta vårt kronade överhuvud. Och då är vi mycket glada för, barnen springer redan sedan tre dagar tillbaka från ena benet på det andra i väntan på sin lilla mamma. Och även jag kan gott behöva en kram (mmm) av min kära hustru, den mischpokiska drottningen. Välkommen hem!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: