Omyndigförklarad myndig


Nu då Alex Schulman enligt uppgift ska ha slutat blogga kan ju jag starta om igen och höra av mig med jämna mellanrum… 😉

Och det gör jag idag med ett klagomål: Min fru ringde ett samtal i morse med en svensk myndighet som ansvarar för utdelningen a studiestöd till studenter och gymnasieelever. Och just det sist nämnde handlade hennes samtal om: samtalet handlade om vår numera 18-åriga gymnasieelev som läser inte hemma i Lund utan i Kalmar och därför söker inackorderingsbidrag. Hon undrade bara varför vi nte har fått något beslut  ärendet och fick världens chock när hon hörde gubbens svar i telefonledningens andra ände: Ni har ju inte svarat på vår förfrågan om komplettering. Dvs de skickade ut en förfråga om att vi skulle komplettera något som vi aldrig har fått. Så frågade hon vad kompletteringen handlade om och fick svaret om att vi skulle lämna in uppgifter om barnets vårdnadshavare. Vårdnadshavare till en 18-åring! Chock nummer två!

Å ena sidan tar man bort alt ansvar ifrån oss genom att t ex inte utbetala studiestödet till oss längre utan till henne direkt. Å andra sidan omyndigförklarar man henne genom att kräva en vårdnadshavare till henne, en alldeles myndig 18-åring.

Konstigt att byråkratin överallt skapar sina egna lagar…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: