Tack vare Shoshana…


…vet jag nu att jag måste fortsätta med bloggen, vilket inte är så lätt en sådan underbar-underlig dag då man omärkbart blivit ett år äldre…

För livet rullar på som vanligt med de samma problemen, t ex, ett sådant här:

Min son kommer hem, småklagar om sin nya skola. Mamma lovade att prata med läraren så att vi kunde hitta en lösning. Då svarande han: Nej gör inte det! Jag vill inte byta skola igen! Tack vare Christina och hennes stil att lösa problem och ”diskutera” dem har han fått uppfattningen att man aldrig får säga något utan att bli relegerat, uteslutet från fortsatt samarbete. Det har vi varit med om tidigare i ett land som inte finns längre, DDR, och visserligen ännu tidigare i tysk historie. Har vi i Sverige verkligen kommit så långt?

Då är det dags att fly!

Men hoppet är inte ute: Skolverket har ännu inte sagt sitt om hans gamla skolas metoder att göra sig kvitt med diskuterande, krävande föräldrar. Hur sa Frank Kelber som håller på att starta en ny friskola i Malmö till sina blivande anställda: Vi har ett stort ansvar. Det är föräldrarnas ögonstjärnor som vi ska ta hand om och det är föräldrarna som alltid har rätt. Eller som Micke, vår lille Noahs första klasslärare sa vid första föräldramöte: Tack för att jag får ta hand om era barn.

Annonser

One Response to Tack vare Shoshana…

  1. Shoshana skriver:

    Mmm jag känner mig hedrad!
    Trevlig helg till Er alla!
    Kram Shoshana

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: