Nu börjar det igen


Bara sex dagar efter att de israeliska soldaterna lämnade Gazaremsan började palestinska grupper skjuta på israeliska gränspatruller, som befann sig på den israeliska sidan av gränsen, får man inte glömma att lägga till. En soldat dog, tre skadades. Är det så en vapenvila ser ut enligt Hamas och andra organisationer? Som Rungholt beskriver den sedan flera år anammade tolkningen av det engelska ordet cease fire: We (Israel) cease. They (Hamas) fire.

Någonting om detta i svenska medier? Inget, inte ett enda ord? De reagerar bara när svaren kommer på de ständiga provokationerna som pågår jämnt och ständigt. De skapar ju också större rubriker!

Senare på kvällen såg jag Svenska dagbladets rapporteringen om händelserna: Två döda vid gränsen mot Gaza – som ett bevis på mina teser. Att en av de döda var en israelisk soldat framgick först lite längre ner i texten, när alla de blåögda med sina förfärdigade uppfattninghar och meningar redan har slutat läsa. Och återigen upprepades siffran 1300 dödsoffer i Gaza, fastän det finns nya siffror på ungefär 600, vilket hursomhelst är alldeles för många.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: