Jag känner mig…


…utbränt och utsatt och känner en växande uppgivenhet inför allting som pågår:

I våras hade vi problem med barnens skola som vi tyckte att vi var tvungna ta tag i själva. Bedjan om hjälp till skolverket har inte bragt någonting. Även med den nya skolan är inte allting som man skulle tycka att det ska vara.

Nu denna katastrof i Mellnöstern där man känner att man måste jobba journalist för att de som får betalt för det arbetet struntar i sin egentliga uppgift, nämligen att informera folk neutralt om händelserna, inte ta parti för en sida i konflikten. Och – har du inte sett – säger man något mot den förutfattade meningen som medierna producerade de senaste åren så hamnar man i blåsväder, känner man sig förföljt som kollektiv oavsett vad man tycker som person. Och éns privata tro blir plötsligt – inte för första gången i historien – till ett föremål för fördömmande. Om medierna hade gjort sitt jobb hade inte dessa irritationer uppstod som nu förgiftar samhällsklimatet i Malmö med omnejd, dvs hela Sverige.

Så kommer just i dessa dagar några forskare som lägger fram en pamflet – som jag tyvärr inte fick läsa, men tydligen så har man intervjuat 30 personer och gjort sig en bild av 30 000 Rosengårdsbor utav detta och sedan dessutom förstört källmaterialet. Folk på Rosengård är såklart upprörd. Även denna rapport skulle man helst ha skrivit själv, så känns det.

Tillkommer en renodlad skattesmäll som jag inte hade någon aning om, måste alltså också tas. Som följd för skattesmällen har också försäkringskassan bestämt att den har utbetalt för mycket i bostadsbidrag, vill ha tillbaka massor med pengar.

Kanske efter elva år i Sverige dags för en luftförändring! Lübeck, Harduf eller Birobidshan… utan returbilljett.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: