Ska vi verkligen överlåta Malmö åt Israelkritikerna?


För att förtydliga: Jag har ingenting emot kritik mot Israel. Israel är en demokratisk stat som får tåla kritik om den är befogad. Men det som pågår just nu i Malmö är en hetsjakt mot allt som har med Israel att göra. DC-matchen är bara en välkommen förevändning för många – inte alla – av demonstranterna som har någonting emot staten Israels existens.

Även jag är kritisk mot många delar av Israels politik, men Israels existens som stat är inget som kan ifrågasättas. Därför måste vi visa vår solidaritet denna vecka i Malmö. Att resa dit och motdemonstrera mot israelkritiska och även israelfientliga demonstranter är ingen bra idé. Men vi ska visa var vi står!

Köp upp alla blåa och vita, alla blåa och gula balonger! Placera ut dem på staden, i Sveriges alla städer, fyllda med magen-david-konfetti, med hjärtan och fredsduvor! Köp upp alla presentband i blåvitt, blågult. Sätt dem på bilarna, träden, lyktstolparna runtom i Malmö, runtom i landet!

Köp israeliska varor just denna vecka!

Att visa sin solidaritet med Israel är att visa att vi står för demokratin i sin helhet!

Annonser

2 Responses to Ska vi verkligen överlåta Malmö åt Israelkritikerna?

  1. mischpoke skriver:

    Nu vet vi åtminstone var ballongerna med fördel kan placeras: http://sdsmedia.sydsvenskan.se/archive/00181/demo_grafik_181018a.jpg Men även vilken annan plats som helst får dyga.

  2. stjopa skriver:

    Fortfarande förvånad och besviken var vi hamnade här i Sverige undrar vad det kan vara för ett slags demokrati där en mionoritet tvingas av en minoritet att ta till sådana märkliga grepp för att kunna visa sitt stöd för det ena eller det andra. Senast upplevt har vi detta i östtyska DDR när de som ville lämna landet visade detta med hjälp av vita band på sina bilar. Men mot skillnad till Sverige var väl DDR ingen demokrati! Det påstår ju alla unisono! Men var ligger då skillnaden mellan Sverige och DDR? En sak jag undrar sedan länge, men i synnerhet i dessa mörka dagar.
    Jag har nu fått tag i blåvita band som jag kommer att fästa vid lämpliga platser där jag springer och går.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: