Är det nu Rysslands tur…


…att bli boykotterat? Om Georgienkriget i somras pratar ju ingen längre…

Men ibland har ju även Sydsvenskan ljusa sekunder, och idag läste jag där en artikel om de ryska Kaczinsky-tvillingarnas urdemokratiska rike och dess mest populära fånge, Michail Chodorkovskij, som fängslades 2004 för skattebrott – och placerades bakom ridån för åtta år.  Fyra år av dessa är avverkade då ställs han inför rätta igen. Resultatet av denna rättegång kan vara att han kommer att sitta i fängelse i ytterligare 22 år – fram till år 2031! För skattebrott, som inte ens går att bevisa! Inte för mord! Läs mer här eller här.

Han i själva verket sitter i fängelset för att han hade politiska ambitioner och stod Putin. En stark Chodorkovskij är farlig för honom, fastän det skulle vara bra för den för närvarande nästintill obefintliga demokratin i Ryssland. Då är det bättre med en svag Medvedev som gör precis vad pappa Putin vill.

Men eftersom man utan problem kunde åka till OS i demokratins hemland Kina är detta väl inget problem att ha tätta kontakter med ett icke-demokratiskt Ryssland också på alla plan!

För att bli förstådd rätt: Jag tycker att det är viktigt med idrottskontakter mm med Kina, Ryssland, Zimbabwe, Palestina, Iran, vem det nu kan vara. Men även Israel är en del av världens nationers familj! Att just detta lilla land ska uteslutas – det är skandalen!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: