Hur det fortsätter i Mellanöstern


För undantagets skull sätter jag in en hel artikel från en annan blogg som berättar hur det gick vidare i Mellanöstern efter att Israel har lagt ner vapen, lämnat Gazaremsan och öpnnat upp vägarna för en fredlig fortsättning av politiken.

Det ser inte så ljust ut. Desto mer glädjer jag mig åt Israels seger i Davis Cup Matchen som i förväg hade politiserats så pass mycket. Artikeln och mycket mer finns att läsa på  bloggen Israel i Sverige.

Du kan se en artikel om det här. I svenska media – någon bisats om någon händelse någonstans men annars inte ett skvatt. När Israel sen försvarar sej blir det ett hejdundrande liv! Man undrar vad skrikande demonstranter egentligen vill – att Israel ska använda en neutronbomb som enbart dödar folk, inte väggar? Man har den obehagliga känslan att svenska media inte vill berätta att judarna i Israel har någon anledning att försvara sig!

Bara nu på söndagsmorgonen kom 4 raketer inflygande från Gaza till Israel utan landningstillstånd. En räckeer väl för att starta ett svarskrig och motivera total blockering av gränsen. Araberna i Gaza kan trivialt få vad de vill via sina råtthål. De kan också återlämna Shalit, sin kidnappade israeliska leksak, och se hur snabbt grinden mot Egypten öppnas. Men de  har inte lust, de har ju vunnit kriget och vill också vinna propagandakriget….. Barak och Olmert håller nu på sluttampen på att skälla ut varann om vem som har varit bäst när det gäller att sköta affären Gaza så illa som möjligt.

DN skrev 5 rader om att Iran hade avskjutit en raket, inga andra.

Vad det betyder att ligga under qassamraketernas ständiga beskjutning kan man läsa på en hemsida ifrån Sderot, den israeliska staden som är mest utsatt för beskjutningarna eftersom den ligger bara 2,5 kilometer ifrån Gaza. Där räknar man emellertid qassamraketerna i tiotusental.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: