Iransk kulturvecka och iranska planer


I Lund pågår just nu en Iransk kulturvecka som väckte starka känslor som bla Sydsvenskan berättade om. Detta inte för att det är en iransk kulturvecka utan för att den stödjas av mullahregimen i Teheran och en Stockholmsbaserad kulturorganisation som har täta band till iranska mullahrepublikens ambassad.

Detta i sig är redan en skandal. En annan skandal är att ayatollah Khamenei, mullahrepublikens överste religiösa företrädare lugnt och stilla kan prata om en utplåning av Israel och lägga fram planer om det offentligt och sedan skylla på översättningsfel. Och allt detta utan att betalda medier i Sverige, dvs tidningar eller tv – de alltså som får betald för att göra det här jobbet, inte rapporterar om det. Istället är det bloggarvärlden som reagerar. (En situation faktiskt som i Putins Ryssland…, om vilken det också rader tystnad i svenska tidningar.)

Jag gjorde i alla fall mitt i protest mot, inte utställningen(!), utan utställningens organisatörer och själva mullahregimen:

Jag gick dit iklädd kippa och släppte lite lappar här och var i utställningen med slagord som Hands off nuclear weapons, Freedom for the Iranian people och Hands off Israel. Det här är bara en droppe på en het sten, men om det blir fler som gör så blir det till ett hav av tyst protest.

Utställningen pågår i Lunds stadshall fram till imorgon.

Irans flagga före den Islamiska revolutionen 1979

Freedom for the Iranian people

Hands off nuclear weapons

Hands off Israel

Annonser

3 Responses to Iransk kulturvecka och iranska planer

 1. jesteric skriver:

  Fick precis svar från en iransk vän som läste igenom texten på Farsnews (http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13901115000639) som namanula (http://namanula.wordpress.com/2012/02/07/iransk-plan-for-israels-forstorelse-och-den-totala-forintelsen-av-dess-folk/) relaterar till och återgav innehållet så här:

  ”Iran kan utplåna Israel i bara 9 minuter. Irans offensiv mot Israel sker i två omgångar och åtta steg. i den här planen avslöjas enbart första steget i första omgången. Resten av planen kommer att avslöjas i sinom tid.
  Sedan står det kort om Khomeinis vision om att utplåna Israel.”

  Bara i fall det rader några tvivel…

 2. SB skriver:

  Bra gjort! Många droppar urholkar stenen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: