ESC till Malmö?


Turistguides har många berättelser. Och i sakens natur ligger att inte allting som berättas är till hundra procent sanningsenlingt. Vissa egna berättelser får förekomma för en av guidens uppgifter är ju att underhålla sina gäster.

Och så har även jag mina berättelser… En av dem är den om Malmö Arena.

Sedan den byggdes för några år sedan skojade jag med mina gäster om den och berättade att den hade byggts bara för att kunna hålla Eurovision Song Contest där en gång i tiden, men ja, priset gick alltid någon annanstans, till ryssen Dima 2008, till den norske vitryssen Sashka Rybak 2009, till tyskan Lena (åtminstone ett ryskt namn – om man så vill…) 2010, till Azerbaijan ifjor. Men nu, nu small det till.

Loreen rodde priset i hamn, med en verkligen stor låt – även om vissa onda typer påstår att hon borde söka upp en logoped för behandling av ett språkfel som yttrade sig i sången med ett klingande staccato…

Och mycket riktigt: Tre dagar senare börjar det ryktas om att Malmö Arena kunde vara ett av ställen där ESC-finalen kunde hållas år 2013. Det hade visserligen varit en fantastisk grej för Malmö, hela Europas, hela världens fokus på denna stad. Det inser inte minst Ilmar Reepalu.

Men man borde vara på sin vakt. På ESC brukar det förekomma israeliska interpreter. Och även om man lugnt kan ha ESC i en skendomkrati som Alievs Azerbaijan, även om man lugnt kan ha fotboll-EM i en pseudodemokrati som Janukovitjs Ukraina, även om man kan hålla fullständigt tyst om valfusken och protester mot denna i Putins Ryssland – så måste man dock vara på sin vakt ang en eller några interpreter från den demokratiska staten Israel, som visserligen inte är en stat utan problem.

Kom ihåg våren 2009 när ett gäng tennisspelare från Israel skulle spela några matcher i Malmö. Ska vi verkligen ha en ESC utan publik? Eller är det även i Malmö möjligt att ha ett normalt och avslappnat förhållande till Israel, världens värsta skurkstat – verkar det så…?

Annonser

One Response to ESC till Malmö?

  1. […] Men man borde vara på sin vakt. På ESC brukar det förekomma israeliska interpreter. Och även om … […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: