Tre måndare har gått…


…sedan senaste inlägget. Ingen förändring syns till… fast det går mycket runt i huvudet som vill ut på papper resp ut i etern. Nyheter är att vänta…

Och så är det en sådan dag idag som förändrade mångas liv vid olika tillfällen.

Jag minns tydligt den 11 september 1973 då Pinochet kom till makten  Chile och inledde en dyster period i den chilenska historien. Som invånare i fd DDR var vi väldigt nära Chile på den tiden. Sedermera hamnade jag också i en stadsdel av min hemstad som kallades för Klein-Chile på grund av alla de gatorna som uppkallades efter Salvador Allende, Pablo Neruda och Victor Jara. Dagen satte djupa spår i mig.

En annan 11 september var den 2001. Vår yngsta son var knappt 9 månader gammal när nyheterna från New York nådde oss via ett telefonsamtal som vi fick från Tyskland då min mor gråtfärdigt sa vi skulle slå på tv:n. Dagen som inledde en väldigt dyster början på 2000-talet med alla krig och den tillfälliga höjdpunkten i dagens Syrienkris.

Den tredje 11 september kom två år senare med mordet på Anna Lindh – och med detta ett svenskt trauma att inte allting var frid och fröjd i detta land som många hittills trodde. Verkligheten har tagit plats i drömmarnas land – än så länge uppfattat som en enskild företeelse, men de åren som gick sedan lärde oss att detta inte var fallet – med alla de antisemitiska upplopp i Malmö våren 2009, bomben i Stockholm 2010 och senast, för bara några dagar sedan, det rasistiska påhoppet på en småbarnsfar och sin 1,5 år gamla son i Malmö.

Sverige har förändrats. Vi måste förändra Sverige. Och för att kunna göra det måste vi börja med vår egen situation och släppa in förändringarnas vindar, The Winds of Change…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: