Ett litet tal till min store son


Storebror och lillebror!

Nu har tolv år gått sedan du stolt stoltserade med din zuckertüte, din stora godispåse, lika stort som dig själv, som du enligt tysk tradition fått när du började skolan. Året var 2004, platsen Hardeberga.

Efter dessa tolv händelserika, spänningsfyllda år med massor med upplevelser, år som tyvärr inte blev så raka som vi hade önskat i och med du fick vara med om skolbyten från och tillbaka till waldorfskolan, men det var även år som innebar många resor till Tyskland, till Israel, klassresan till Grekland, till PGT, barnkollo och ungdomsläger i Höllviken och Glämsta, på BASA, BAVA och Avoda med många stora och små äventyr under vår, föräldrarnas, samt lärarnas och ledarnas beskydd – efter dessa underbara år är det nu dags att lämna detta beskydd, ställa sig på egna ben, vidga sina vyer, flyga ut och flytta hemifrån.

13248362_10153784941120852_7632292428765292246_oKäre dig, du är vårt allra käraste mellanbarn – så får man nog inte säga, men med tanke på att du har tre äldre och tre yngre syskon så är du faktiskt, just det, vårt käraste (och enda mellersta) mellanbarn. De senaste åren innebar en fantastisk resa för oss med. Och med ett gråtande och ett skrattande öga ser vi nu att du nu har blivit vuxen.

Med ett gråtande – för att den lille pojken är borta, detta härliga charmtroll som varit med oss i en evighet nu, har blivit en vuxen man som så småningom kommer att lämna sitt avtryck ute i världen.

Men vi skickar ut dig med ett skrattande öga med – då vi äntligen får en chans att få tillbaka vårt sovrum som vi lämnade och flyttade till vardagsrummet för något år sedan så att barnen skulle få var sitt rum. Men vi är också glada för dig som ska starta sitt liv och vi är lyckliga att vi fick vara med och förbereda dig, tillsammans med personal på förskolor och skolor, släkt och vänner och många andra människor.

Närmast i din kalender står resor, en tågluffarresa med syskon till Spanien och sedan en ledarskapsutbildning i Norge, Israel och USA, som heter väldigt träffande Shvilim, ”vägar” på svenska. Sedan ska det bli nya vägar som du ska gå på, studier, arbete, familj och så småningom – pension; men då är troligen inte vi med längre….

Inför denna fantastiska, ditt livs resa önskar vi dig allt gott, mycket kraft och energi, men även – som man brukar säga i mitt andra, känslomäsiga hemland – сибирское здоровье, sibirisk hälsa.

Och glöm aldrig: Så länge vi lever kommer vi finnas som back-up, kanske inte precis finansiellt, men som rådgivare, föräldrar, människor som älskar dig och vill aldrig ditt bästa.

Ha ett fantastiskt, fredfullt, glatt liv.

Grattis på studenten!
מזל טוב, מותק שלנו!
Wir lieben ♥ Dich!

13445327_10153813165115852_5087458175285516938_n

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: