Framgångsrik försvenskning


Nu har alla barn framgångsrikt försvenskats och försetts med svenska pass – vissa har till och med bytt födelseort under resan (för att i tyska pass anges den fysiska orten där någon föddes, i svenska pass anges församlingen där personens föräldrar var folkbokförda när personen föddes).

Frivillig, ofrivillig försvenskning

Försvenskats har de, frivilligt, ofrivilligt… Frivilligt, nja, det spelar liksom ingen roll för EU-medborgare, det här med medborgarskap så länge det handlar om ett EU-land. Ofrivilligt – jo, det spelar roll, när man vill resa till Danmark t ex – och framför allt även tillbaka. Det ville våra barn, två skulle på läger nära Köpenhamn, två ska tågluffa ner till Spanien. Då blir det himlafart på folk om man inte har pass med sig nuförtiden.

Om man då nu är tysk medborgare bosatt i Sverige är första tanken att skaffa sig ett tyskt pass när det gamla tyska passet har gått ut, vilket det helt obemärkt hade gjort för barnen. Då kan man välja mellan att åka upp till ambassaden i Stockholm eller – som tysk skåning – över till Köpenhamn. Stockholm är för långt borta, för dyrt med övernattning och allt det där som behövs när man reser långt.

Köpenhamn ligger nära, men ändå på en annan planet för den som inte har pass… I denna situation var det bara att försvenska barnen, anmäla deras svenska medborgarskap, beställa svenskt pass – vilket så klart inte går så enkelt heller när man är tysk medborgare bosatt i Sverige. Man måste nämligen ha ett svenskt id-kort; tyska passet är inte värt pappret det är tryckt på i detta sammanhang, även om födelsedatumet stämmer överens med personnumrets första siffror, även om Skatteverkets personregister meddelar att personen verkligen är bosatt i Sverige, och detta sedan 19 år tillbaka. Fick vi alltså skaffa ett svenskt id-kort, vilket gick trots allt rätt lätt, men enbart på Skatteverket i Malmö; Lund och andra ställen behandlar inte utlänningars ansökningar om id-kort, och det nationella id-kortet ges ju inte till folk som inte har svenskt medborgarskap. Och skaffa detta id-kortet gjorde vi med, touché!, vårt tyska pass och Skatteverkets personbevis…

Pass är allt

Nu har barnen i alla fall svenska pass för att kunna ta sig ut på sommarens resor, inte vi föräldrarna, vi har våra tyska kvar – med något års marginal. Men även om vi ville så hade vi troligen inte haft möjlighet att skaffa svenskt medborgarskap, för vi har inte skött oss, sägs det på Migrationsverkets hemsida. Där finns det nämligen ett test, där man kan testa om man kan bli svensk medborgare, och har man då angett att man har skulder så får man ett blankt Nej. För att man inte har skött sig. Om man kan språket eller inte spelar ingen roll. Om man bidrar till det svenska samhället så gott man bara kan spelar ingen roll. Att man fostrar barn som sedan betalar svenskarnas pensioner och bidrar till landets utveckling spelar ingen roll. Men för mig är det lugnt, jag behåller mitt tyska pass som jag fått av en historisk slump 1990, behåller det tills jag kan förvärva EU-medborgarskap som gäller på lika villkor i hela EU. Eller jag lämnar Europa med EU och Sverige och hela den biten och flyttar  på mina gamla dagar – till Israel där jag helhjärtat kunde tänka mig ta medborgarskapet för gott…

Men medborgarskap i denna apartheidstat jag lever i just nu, som väljer sina medborgare efter om man haft finansiella problem? Nej, tack!

Men även med våra tyska pass kan vi resa utan problem, och barnen har dessutom sitt tyska medborgarskap i behåll så att resandet genom Europa kan börja. Det går ju inte utan pass – om man inte är flykting och bara väller in i Europa som en tsunami av människor, som det skedde i höstas – detta av absolut förståeliga skäl.

Men det gick även utan…

IS, Daesh eller vad dessa fascister nu kallas för eller kallar sig själva för har nått sina syften och gjort ett ur deras synvinkel bra jobb. De har rivit rötterna ur hundratusentals, miljontals människor, fördrivit dem ur sina hemländer, jagat dem på flykt – och många av dessa stackars människor söker skydd i Europa, går massvis över gränser, vandrar genom hela Europa och söker sig ett nytt ställe – allt detta utan att någon hann kontrollera dem, titta vem de var, vart de var på väg. Och i hela denna våg av flyktingar som runnit genom Europa skickade de med sina kämpar, vilket var klart från början och nu är bevisat – i och med att en av dem som ställde till i Bryssel var en ungdom med invandrarbakgrund som ursprungligen kom från Malmö, som sedan hade flyttat till Syrien, anslutit sig till Daesh och kommit tillbaka bland flyktingarna till Europa… I och med dessa okontrollerade folkvandringar genom Europa har Daesh ett hårt grepp om EU och kunde infiltrera Europa med sina kämpar.

Istället för att under de gångna decennierna ha uppbyggt ett gemensamt sätt att hantera flyktingar står vi nu inför en hög av krossat glas. Vinnaren av detta är Daesh och andra fascistiska rörelser till höger och vänster, med eller utan religiös anknytning.

Europas enade röst

EU måste höja sin enade röst, måste säga Ja till hjälp för utsatta och Nej till illegal invandring. Folk som illegalt korsar gränsen borde skickas tillbaka. I gengäld borde man öppna alla 28 EU-staternas ambassader världen över för folk så att man kan söka asyl utifrån sitt hemland eller ett land i närheten av sitt hemland utan att vara tvungen att bege sig på denna livsfarliga resa genom Medelhavet – om detta nu vore mellan Turkiet och Grekland eller Nordafrika och Italien eller Spanien. Folk som tjänar pengar på dessa ”resor” borde fängslas och ställas inför rätta – precis som man gjorde med danskar som skjutsade folk genom Danmark i sina privata bilar i höstas – fast detta var inte olagligt; de korsade inga gränser… Medans de i Medelhavet gör, dessutom under förhållande som lätt leder till att folk dör på ”resan”. Juridiskt sett kallas detta för vållande till annans död. Varenda bilchaufför som råkar köra på någon som sedan dör av skadorna anhålls för detta, men inte dessa väl organiserade banditer. Även detta är en skandal!

EU måste ordna en gemensam direktiv för organiserad invandring och kontrollerat flyktingmottagande. Annars kan hela projektet läggas på hyllan.

Men skulle detta fall inträffa väljer jag personligen bort Sverige och troligen även Tyskland….

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: