Samtal med halakha-polis


Fick ett samtal i dagarna av en själv utnämnd halakha-polis, en kille alltså som tog på sig att övervaka om judarna han känner håller halakha, den judiska lagen, i punkt och pricka. Man kunde jämföra denna, inte så ofta förekommande species med sharia-poliser som enligt uppgift på senare tid dök upp i Europas muslimska kvartér för att se till att alla muslimer håller sig till den muslimska lagen, sharian. Så jag fick inse, vilket jag visste sedan tidigare, att galenskapet inte känner några gränser.

Han, halakha-polisen, undrade om jag nyligen kastrerat en kanin och om jag hade rådgjort om detta mef en rabbin innan kastrationen var ett faktum. Min invändning att detta inte var en halakhisk fråga då kaninen inte alls var judisk gällde eftersom jag, ägaren, var den som var judisk. Jag sa: Inte heller var det jag som utförde kastrationen utan det var en veterinär (som troligen var gojisch). Just därför, svarar polisen, får man inte ge bort en kanin till icke-judar då de kan utföra en sådan kastration.

Kastrerad eller inte så har Louis, som kaninkarlen heter (till vänster i bilden), ändå förökat sig lavinartat. För tillfället är det rätt så trångbott i deras bo då han blivit femfaldig far redan innan han hann kastreras. Och om vi förstod allting rätt så sitter redan nästa kull i startgroparna – kastrationen till trots. Kanske ändå ett gudomligt tecken?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: