Vem är jag?


En sak före allt annat: Den här bloggen har ingen mening. Och om den har någon mening så den att jag vill skriva ner saker och ting bara sådär. Den dyker upp på fyra språk eftersom ett av de främsta målen med bloggen är just att jag ska få möjlighet att öva mig på dessa fyra språk. Inte mer och inte heller mindre än så ska det vara. Vill du nu veta vem jag / vi är läs vidare här:

Vi är en lätt meschuggene mischpoke, dvs en något galen familj, som har först och främst ett, nämligen många barn – om jag minns rätt så var de sju, varav tre redan har lämnat föräldrahemmet för att ge sig ut på egna vägar. De har sina tält för närvarande uppställda i sydvästra Skåne där de jobbar eller läser. De första barnbarnen har numera också sett dagens ljus och skrattar för glada livet. De fyra yngsta barn, födda mellan 1997 och 2003, är fortfarande hemma såklart. Och hemmet står just nu i Sveriges nästäldsta stad.

Jag själv är konungen i detta lilla rike, Mischpokien. Barnens mamma, som, ovanligt nog, samtidigt också är min fru – och detta sedan många år tillbaka, är i själva verket också drottning och regering i detta lilla land samt landets taleskvinna.

Mischpokien är alltså liksom Sverige en konstitutionell monarki: En konung finns, men regeringen är den som bestämmer.

Jaha! Nu glömde jag nästan: Jag är, alltså mina förnamns initialer är  js, vilket står för Jeremiah Stefan, född i mitten av 1960-talet i Östra Tyskland, utbildad till lärare i gamla DDR samt i Ryssland på Perestroikas tider, har på detta viset fått smaka på såväl en någorlunda liberal diktatur som en sann demokrati i uppsving, hitflyttad till Sverige i slutet på 1990-talet, nu verksam som lärare, översättare, turistguide mm. Det är jag.

 

One Response to Vem är jag?

  1. Vered skriver:

    Schon lange frag ich mich: Wohin ist die meschiggene Mischpoche verschwunden? Jetzt hat´s der Mischpochenkönig enthüllt: In ein schwedisches Blog sind sie entschwunden. Das macht nun dero deutschsprachigen Fans meschugge … <kehrt zurück, kehrt zurück, und lasst auch Eure Freunde aus südlicheren Breiten wieder an Eurem Leben teilhaben!

    Alles Gute zum Umzug und dem neuen Lebensabschnitt wünscht Vered

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: